Vigtigste Sputum

Laserlacunotomi af mandlerne hjalp ikke

Palatine mandler (kirtler) er samlinger af lymfoide væv placeret i oropharynx mellem palatine buer. Deres hovedopgave er at forhindre infektion i at komme ind i den menneskelige luftvej. De er en del af pharyngeal lymfoide ring, som er et immunforsvar i første linje. Dette er de eneste mandler, der er tilgængelige til undersøgelse uden brug af hjælpeinstrumenter..

Kirtlenes struktur og funktion

Kirtlenes lymfoide væv danner folder kaldet lakuner (krypter). Mandlens væv har en porøs struktur. Når patogene mikroorganismer kommer ind i kirtelhullene, begynder en inflammatorisk reaktion, der sigter mod at ødelægge fremmede stoffer. Som et resultat af dette akkumuleres pus i hullerne - ekssudat, der består af døde mikroorganismer, leukocytter, eksfolieret dødt epitel i kirtlerne. Dette pus kan ses, når man undersøger mandlerne i form af propper i lakunerne. Samtidig øges mandlerne i størrelse, bliver rødme og løs. Denne patologiske tilstand af kirtler kaldes kronisk tonsillitis og kræver udnævnelse af tilstrækkelig behandling..

Det mest almindelige forårsagende middel til kronisk tonsillitis er beta-hæmolytisk streptokokker. Faren for streptokokker for mennesker ligger i dens aggressive kardiotropiske virkning: et kronisk fokus for beta-hæmolytisk streptokokker er fyldt med gigt og valvulær hjertesygdom.

  • Kirtlenes struktur og funktion
  • Essensen af ​​operationen
  • Fordele og ulemper
  • Indikationer og kontraindikationer
  • Forberedelse til proceduren
  • Driftsteknik
  • Rehabiliteringsperiode

I nogle tilfælde kan kronisk tonsillitis behandles med medicin, men hvis konservativ behandling er ineffektiv, er operation nødvendig. Indtil for nylig var de mest almindelige operationer i ØNH-praksis på palatin tonsiller tonsillektomi (fjernelse af mandler) og tonsillotomi (excision af mandler). For nylig er en moderne organbevarende metode til kirurgisk behandling af palatin mandler blevet populær - lakunotomi, som udføres ved hjælp af en laser.

Essensen af ​​operationen

Lacunotomy giver dig mulighed for at bevare mandlerne og rydder deres lakuner fra patologisk indhold. Operationen udføres poliklinisk under lokalbedøvelse. Oftest udføres denne manipulation ved hjælp af en laserstråle, som minimerer traume for det omgivende væv. Laserlakunotomi kaldes også ødelæggelse af mandlerne i molekylær resonans.

Essensen af ​​operationen er, at under indflydelse af en højfrekvent laser koaguleres de patologisk ændrede lakuner sammen med deres indhold. Efter "fordampning" på overfladen af ​​mandlerne dannes skorper (skorpe), som snart afvises og i stedet for forbliver arvæv. Over tid bliver arene epiteliseret, og lakunernes funktioner gendannes fuldt ud..

Efter operationen forbliver en tilstrækkelig mængde lymfoide væv i kirtlerne til, at disse små organer kan udføre deres funktioner. Sandsynligheden for gentagelse af kronisk tonsillitis er signifikant reduceret, da fokus på kronisk infektion er elimineret.

Omkostningerne ved en sådan operation svinger betydeligt afhængigt af operationens volumen og den klinik, der udfører den. For eksempel i Moskva koster en laserlakunotomi i statslige og kommunale medicinske institutioner 3-8 tusind rubler og i private klinikker - 11-28 tusind. En lignende tendens udvikler sig i andre byer i Rusland (Skt. Petersborg, Rostov, Smolensk).

Fordele og ulemper

Operationen af ​​laserlacunotomi har mange fordele i forhold til andre typer operationer på palatin mandler:

  • er organbevarende
  • skader ikke omgivende væv
  • er blodløs
  • har høj effektivitet
  • kræver lokalbedøvelse
  • tager ikke meget tid
  • det er muligt at udføre poliklinisk;
  • komplikationer forekommer sjældent;
  • hurtig bedring.

På grund af minimalt traume for vævene i mandlerne, der omgås lakunerne, bidrager laserlakunotomi ikke til hævelse af kirtlerne. Som et resultat forringes dræningen af ​​normale lakuner ikke, hvilket reducerer risikoen for infektiøse postoperative komplikationer. Derudover har laseren en stimulerende virkning på lymfoidvæv, hvilket øger dens evne til at regenerere, derfor er det mere foretrukket i sammenligning med klassisk kirurgisk tonsillotomi..

Som enhver anden intervention i kroppen har laserlacunotomi sine ulemper. Otorhinolaryngologer betragter dens største ulempe som utilstrækkelig radikalitet ved operationen. Denne mangel er uundgåelig, da lymfoidvævet i mandlerne vedvarer, hvilket i nogle tilfælde er årsagen til gentagelsen af ​​kronisk tonsillitis. Hvis sygdommen gentages efter en lakunotomi mere end to gange om året, er dette grundlaget for genudskæring af mandlerne eller fjernelse af dem (tonsillektomi). I de fleste tilfælde er anmeldelser af både patienter og læger om resultaterne af operationen positive..

Ud over utilstrækkelig radikalisme inkluderer ulemperne ved laserlakunotomi blødning fra skadet væv. Denne komplikation er sjælden og skyldes en overtrædelse af proceduren eller patientens dårlige opførsel i den tidlige restitutionsperiode..

Indikationer og kontraindikationer

Den vigtigste indikation for laserlakunotomi er tilbagevendende kronisk tonsillitis. Hvis en forværring af kronisk tonsillitis forekommer oftere end to gange om året, betragtes dens konservative behandling som ineffektiv, og en operation til udskæring af lakuner anbefales.

Indikationer for laser tonsillotomi er:

  • mandlernes hypertrofi (når de begynder at forstyrre synke og vejrtrækning);
  • cicatricial og klæbende processer på overfladen af ​​kirtlerne (de forhindrer udstrømning af indhold fra lakunerne);
  • udseendet af reumatiske smerter i leddene, hjertet (selv i fravær af organiske læsioner i disse organer);
  • akut gigt
  • peritonsillar abscess;
  • hyppig forværring af kronisk nyresygdom (pyelonephritis, glomerulonephritis);
  • manglende effektivitet fra konservativ behandling.

Ved ordination af en lakunotomi bør lægen ikke glemme, at operationen har sine egne kontraindikationer. Disse inkluderer:

  • akut tonsillitis eller forværring af kronisk tonsillitis;
  • høj feber hos patienten
  • kroniske sygdomme i indre organer i den akutte fase;
  • dekompenseret hjerte- og nyresygdomme;
  • svær diabetes mellitus;
  • patologi i blodkoagulationssystemet
  • ondartede svulster.

I dette tilfælde betragtes de første tre kontraindikationer som relative, og efter at patientens helbredstilstand er normaliseret, kan der udføres laserkirurgi på mandlerne. Lacunotomy anbefales ikke til gravide kvinder og børn under 10 år.

Forberedelse til proceduren

For at operationen skal lykkes, skal patienten være ordentligt forberedt på det og også at udelukke tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer. Ud over undersøgelse foretaget af en otorhinolaryngolog, gennemgår patienter laboratorietest (generelle og biokemiske blodprøver, immunogram, koagulogram, blodprøve for hepatitis B og C, HIV, syfilis, generel urinanalyse, bakterioskopisk undersøgelse af halsudstrygning) samt instrumentelle undersøgelser (fluorogram, elektrokardiogram ). Om nødvendigt udpeges konsultationer med læger med andre specialiteter (tandlæge, kardiolog, terapeut, endokrinolog, gynækolog).

Hvis patienten har kroniske sygdomme, skal de behandles. Operationen kan kun udføres i perioden med remission af kroniske patologier. Før lakunotomi er det også nødvendigt at behandle alle karies tænder, da karies hulrum er et fokus for kronisk infektion: efter operation på mandlerne kan de forårsage infektiøse komplikationer.

Driftsteknik

Operationen er minimalt invasiv, derfor udføres den i et specielt manipulationsrum og ikke i operationsstuen. Før indgrebet overrisles patientens mandler med en lokalbedøvelsesopløsning; hvis nødvendigt udføres infiltration lokalbedøvelse i selve mandlerne.

Når anæstesien har fungeret, bringer lægen lasermanipulatoren til overfladen af ​​mandlerne uden at røre ved dem. Strålen bruges til at dissekere adhæsioner, ar og udbrænde patologisk ændrede væv. Under operationen lugter patienten brændt kød.

Den samlede varighed af operationen varierer fra 10 til 20 minutter (afhængigt af størrelsen på tonsillæsionsområdet). Ingen hospitalsindlæggelse er påkrævet efter indgrebet. Patienten bør ikke spise mad i 4 timer efter proceduren.

Rehabiliteringsperiode

For at mandlenes såroverflade hurtigt skal rydde af en skurv og epitelisering, skal patienten opføre sig korrekt i rehabiliteringsperioden.

  • Hvorfor du ikke selv kan gå på diæt
  • 21 tip til, hvordan man ikke køber et forældet produkt
  • Sådan holder du grøntsager og frugter friske: enkle tricks
  • Sådan slår du dit sukkerbehov: 7 uventede fødevarer
  • Forskere siger, at ungdommen kan forlænges

Den første dag efter interventionen vil patienten være bekymret for ondt i halsen. Dette er en helt naturlig situation, da en bar såroverflade forbliver på stedet for laservirkningen, som udsættes for virkningen af ​​fordøjelsesenzymer. For at reducere smerte ordineres patienten ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, der har en stærk smertestillende virkning: Nimesulide, Ketoprofen, Ketanov.

På grund af indtrængen af ​​proteinkoagulationsprodukter (efter laserbehandling af væv) i blodbanen er en stigning i kropstemperatur mulig i de første dage efter proceduren. Du kan løse problemet med øget temperatur med de samme antiinflammatoriske lægemidler, der ordineres til smerte. Antipyretiske lægemidler (Paracetamol, Ibuprofen) bør tages, når patientens kropstemperatur stiger over 38 ° C. Du bør ikke kæmpe med lav feber, da dette er en beskyttende naturlig reaktion fra kroppen på blødt vævsskade.

Allerede fra den første dag begynder mandlenes såroverflade at blive dækket af en fiberbelægning, som gradvist tørrer op og danner en skorpe (skorpe). En helingsproces finder sted under skorpen. Det er umuligt at fjerne dette skorpe alene: det er fyldt med dannelsen af ​​dybe sår på mandlerne. Skurven kommer af sig selv efter 6-7 dage. For at fremskynde helingsprocessen af ​​såroverfladen i løbet af den første uge skal halsen behandles med antibakterielle og antiseptiske opløsninger: Skyl med Bioparox, skyl med Miramistin, Chlorhexidin, opløsninger af furacilin, Lugol, kamille, salvie. Du kan opløse pastiller med antiseptiske midler (Faringosept, Septefril, Strepsils).

Mad i de første postoperative dage skal være varme, men ikke varme, flydende eller halvflydende, ikke indeholde varme krydderier. Der skal være et minimum af salt i retterne.

En uge senere begynder skorper at skrælle af mandlerne. Ifølge patienternes anmeldelser tror mange, at de har en forværring af kronisk tonsillitis: mængden af ​​udledning øges, og mange propper vises på overfladen af ​​mandlerne. Denne forværring er imidlertid falsk. Faktisk afvises skurven, overfladen af ​​mandlerne eksponeres, og lakunerne under skurven ryddes for purulent indhold. Rensningsprocessen tager cirka en uge..

2-3 uger efter laserlakunotomi bliver mandlerne tætte, rene og krymper til normal størrelse. Sådanne ændringer indikerer, at operationen var vellykket..

I løbet af hele genopretningsperioden skal patienter regelmæssigt besøge den behandlende læge for at overvåge genopretningsprocessen.

Laserlakunotomi er en moderne metode til behandling af kronisk tonsillitis. Operationen er ikke radikal, derfor kan den ikke fuldstændigt forhindre forværring. For at rydde alle problemlakuner i svær tonsillitis anbefaler ENT-læger, at patienter gennemgår proceduren flere gange.

Otorhinolaryngologist bør beslutte, om det er hensigtsmæssigt at udføre en laserlacunotomi, baseret på resultaterne af en objektiv undersøgelse, data fra laboratorie- og instrumentale forskningsmetoder og effektiviteten af ​​tidligere konservativ terapi..

Centralt klinisk hospital med en poliklinik fra RF-administrationsafdelingen

Evidensbaseret otorhinolaryngology

Konference mellem øre-hals-svulster

  • Portal ‹Forumliste‹ Otolaryngology spørgsmål ‹Sektion for patienter
  • udskriftsversion
  • FAQ
  • tjek ind
  • indgang

Lacunotomi

Lacunotomi

irissina 21. juni 2009, 13:30

Re: Lacunotomi

Roman Larin 21. juni 2009, 15:19

Re: Lacunotomi

Læge næse 21. juni 2009, 15:29

Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige til patienten, da han allerede var sendt til denne slags operation. Sandsynligvis i meget lang tid talte de om palatin mandler, som et immunorgan og dets betydning i menneskekroppen osv. Og som et resultat ønsker patienten ikke at høre noget andet..
Jeg vil sige dette, jeg ville foretage en tonsillektomi, da patienten accepterer "interventionen"

Emne: Lacunotomi

Hej!
Jeg har kronisk halsbetændelse, jeg gik til klinikken for profylakse for at vaske halsen. Jeg klager ikke over min hals, det sker bare nogle gange lidt ubehag.
Ved den 4. skylning foreslog lægen, at jeg foretog en laconotomi. Han skynder mig, men da jeg løb ind i hans partner i korridoren, sagde hun, at jeg ikke skulle skynde mig, og det er bedre at prøve at helbrede med en standardvask.
Fortæl mig, hvilken slags operation det er, og om det er værd at gøre?

Vores eksperter

Magasinet blev oprettet for at hjælpe dig i vanskelige tider, når du eller dine kære står over for en eller anden form for helbredsproblem!
Allegology.ru kan blive din hovedassistent på vej til sundhed og godt humør! Nyttige artikler hjælper dig med at løse hudproblemer, fedme, forkølelse og fortælle dig, hvad du skal gøre, hvis du har problemer med led, vener og syn. I artiklerne finder du hemmelighederne om, hvordan man kan bevare skønhed og ungdom i alle aldre! Men mænd gik heller ikke ubemærket hen! Der er en hel sektion for dem, hvor de kan finde mange nyttige anbefalinger og rådgivning om den mandlige del og ikke kun!
Alle oplysninger på siden er opdaterede og tilgængelige 24/7. Artikler opdateres konstant og gennemgås af eksperter inden for det medicinske område. Men under alle omstændigheder skal du altid huske, du skal aldrig selvmedicinere, det er bedre at kontakte din læge!

Cauterization af mandler med en laser - indikationer for laser lakunotomi, operationstrin og resultatet

Kronisk tonsillitis er et presserende problem, da dens udbredelse blandt befolkningen i Rusland er meget høj. Tidligere var næsten den eneste metode til behandling af denne lidelse fjernelse af mandlerne. Denne behandling har sine ulemper, fordi mandlerne udfører en vigtig barrierefunktion..

I dag anvendes en kirurgisk teknik, der er baseret på den delvise "fordampning" af patologiske områder for at bekæmpe purulente propper i palatin mandler. Funktionerne ved denne behandlingsmetode vil blive diskuteret detaljeret i denne artikel..

Hvad er laserlacunotomi, hvordan det adskiller sig fra tonsillotomi eller tonsilloektomi - fordele ved proceduren

Menneskelige mandler består af huller - lakuner, hvor patogener akkumuleres under langvarige inflammatoriske sygdomme i halsen. Især taler vi om stafylokokker.

Hvis immuniteten er stærk nok, undertrykkes den patogene mikroflora med dens hjælp.

Imidlertid reduceres kroppens forsvar i vintersæsonen på baggrund af forkølelse, hvilket gør dem ude af stand til helt at klare disse skadedyr. Stykker mad bidrager til den patologiske proces, der falder i lakunerne såvel som lymfocytter produceret af kroppen som reaktion på angreb af stafylokokker.

Som et resultat af alt dette dannes purulente propper i åbningerne af mandlerne, som over tid bliver mere, og de trænger dybere ind i lakunerne. Når kroppen fuldt ud genopretter fra visse inflammatoriske lidelser, indtager stafylokokker deres position i mandlernes åbninger - og uden passende terapeutiske foranstaltninger er det allerede umuligt at ødelægge dem.

Således dannes kronisk tonsillitis, som selv hos mennesker med stærk immunitet manifesterer sig som hvide propper, der med jævne mellemrum kommer ud af lakunerne og har en ubehagelig lugt..

Mangel på tilstrækkelig behandling kan forårsage alvorlige forværringer.

Når man udfører en laserlakunotomi, virker kirurgen kun på problemlacuner og efterlader sunde væv upåvirket. Denne teknik er relevant i dag, fordi med sin hjælp kan du gemme mandlerne, som udfører en vigtig beskyttelsesfunktion.

Efter denne manipulation renses mandlerne fuldstændigt for purulente stik - og udfører deres arbejde fuldt ud.

Med tonsillotomi udføres delvis resektion af mandlerne med tonsilloektomi - deres komplette fjernelse.

  • Fraværet af blødning under manipulationen, hvilket minimerer risikoen for komplikationer i fremtiden. Laserstrålen kauteriserer hullerne og derved gør operationen blodløs. I ekstremt sjældne tilfælde er let blå mærker mulige de første dage efter operationen..
  • Spotbehandling af arbejdsområdet gør det muligt maksimalt at bevare sundt væv og eliminere patologisk.
  • Intet behov for indlæggelse. Lacunotomy udføres poliklinisk, hvorefter patienten får lov til at gå hjem.
  • Denne procedure kan udføres for børn fra 3 år..

Indikationer for laserbehandling af mandler

Patienter har brug for denne manipulation i følgende tilfælde:

  1. Symptomer på halsbetændelse forekommer oftere end to gange om året.
  2. Tilstedeværelsen af ​​adhæsioner og / eller ar på mandlerne. Disse formationer kan tjene som et fokus for infektion.
  3. Purulente propper er permanente, og terapeutiske foranstaltninger kan ikke klare deres eliminering.
  4. Diagnose af komplikationer hos patienter i form af funktionsfejl i nyrer, hjerte og led. Selvom øjeblikket er kontroversielt blandt læger. Nogle eksperter mener, at med udviklingen af ​​disse forværringer er det bedre at fjerne mandlerne fuldstændigt end at behandle dem.
  5. Den store størrelse af mandlerne, som påvirker åndedrætsfunktionen negativt.

Kontraindikationer for laser lakunotomi

Denne procedure bruges muligvis ikke altid..

  • Inflammatoriske fænomener, der forekommer i en akut form såvel som forværring af kroniske infektioner. Operationen i et sådant tilfælde udsættes til bedring..
  • Onkologiske sygdomme. Dette gælder især i tilfælde af tilstedeværelsen af ​​patologiske svulster i halsen..
  • Diabetes.
  • Alvorlige forstyrrelser i hjertets funktion.
  • Perioden med at føde et barn.
  • Psykiske lidelser.
  • Patologi i åndedrætssystemet.

Forberedelse til laserkauterisering af mandlerne eller laserlakunotomi og teknikken til at udføre operationen

Et par dage før den pågældende manipulation sendes patienten til en biokemisk og generel blodprøve. I nogle tilfælde tages en vatpind fra svælget, som derefter sendes til laboratoriet til undersøgelse under et mikroskop såvel som til kultur.

Det er obligatorisk at desinficere mundhulen før laserlacunotomi.

Hvis patienten kan påvirkes og opfatter den kommende manipulation for tæt på sit hjerte - dagen før lakunotomi, skal han drikke beroligende midler.

På trods af at moxibustion af mandlerne er en blodløs procedure, hvis en person har problemer med blodpropper, ordineres medicin til at øge koagulationen. De skal være beruset inden for to uger før operationen..

Algoritmen til den betragtede procedure er som følger:

  1. Anæstesi. Lidokaininjektioner i mandlerne bruges ofte. For det første laves et par injektioner i en kirtel. Efter at have afsluttet sin kauterisering - i det andet.
  2. Den faktiske moxibustion. Patienten er i siddende stilling gennem hele proceduren. Samtidig kommer manipulatoren ikke i kontakt med arbejdsområdet: den holdes i en afstand på 2-3 mm fra problemhuller. Lægen opretholder altid en pause på 10 sekunder, hvorefter han igen handler med en laserstråle på patologiske områder. Hele proceduren tager fra 15 til 30 minutter, afhængigt af graden af ​​skade på mandlerne.

Valget af typen laser bestemmes af kirtellesionens kvalitet:

  • Hvis degenerative processer registreres i de dybe lag af mandlerne, anvendes en holmium laser.
  • I overfladebehandling praktiserer fiberoptisk laserindretning.
  • Vælg en infrarød laser til forsegling af mandlerne.
  • Kuldioxid laser hjælper med at krympe mandler.

Postoperativ periode og bedring efter operation - anbefalinger til patienter

Efter manipulationen, som nævnt ovenfor, frigives patienten hjem. Efter at bedøvelsesmidlet ophører med at arbejde, begynder svære skære smerter i kirtlerne at genere.

Udtalt smertesyndrom er til stede i de første 24 timer. I denne periode skal du drikke smertestillende midler, som inkluderer ketoprofen eller nimesulid.

Yderligere begynder smerten at aftage hver dag, og efter 2 uger forsvinder den helt.

Efter den angivne periode dannes en hvid film på arbejdsområdet. Det er strengt forbudt at røre ved det, og endnu mere så at skrabe det af, det fjerner sig selv om en uge.

For at minimere risikoen for at udvikle forværringer skal du gurgle med antiseptiske midler flere gange om dagen. Til sådanne formål kan du bruge en afkogning af apotekskamille / calendula eller bruge Lugols opløsning.

  1. Undgå at besøge offentlige steder på tidspunktet for bedring. På sådanne steder er der stor sandsynlighed for at blive forkølet, hvilket kan føre til et tilbagefald af tonsillitis..
  2. Beskyt mod hypotermi.
  3. Spis mad, der hverken er hård eller hård, hverken varm eller kold. Maden skal ikke være salt, krydret eller sur - dette vil irritere slimhinden i halsen, hvilket fremkalder forekomsten af ​​inflammatoriske processer.
  4. Næg vægtløftning og anstrengende fysisk aktivitet. Efter fuldstændig bedring kan du spille enhver sport..
  5. Undgå at tage alkoholholdige drikkevarer og ryge.
  6. Behandl operationsområdet med spray, der indeholder propolis og eukalyptus.

Komplikationer af laserkauterisering af mandler og deres forebyggelse

Alle komplikationer, der kan opstå efter kauterisering af mandlerne med en laser, kan opstå af to grunde:

  • Inkompetence hos kirurgen, der udfører manipulationen. Manglende arbejde med laserudstyr kan resultere i mandelforbrændinger. Derfor er det meget vigtigt at vælge pålidelige læger, der har et godt omdømme og tilstrækkelig erfaring med laserteknologi..
  • Manglende overholdelse af anbefalinger i den postoperative periode. Fører til gentagelse af tonsillitis i fremtiden.

Ifølge de undersøgelser, der er udført, anbefaler eksperter ikke at udføre en lakunotomi, hvis tonsillitis fremkaldte alvorlige forstyrrelser i hjertets eller andre indre organers / systemers funktion..

I dette tilfælde er det bedre at fjerne mandlerne..

Omkostninger ved laserlakunotomioperation i klinikker i Rusland

Omkostningerne ved den pågældende manipulation afhænger af en række faktorer:

  1. Omdømme for en medicinsk institution.
  2. Kirurgens kvalifikationer.
  3. Karakteristika for laserudstyr.
  4. Forsømmelse af den patologiske proces. Jo mere purulente lakuner i mandlerne, jo længere tid tager det at behandle dem..

I Moskva-klinikker koster omkostningerne ved laserkauterisering af mandler i gennemsnit 25 tusind rubler.

I nogle tilfælde kan en anden procedure ordineres..

Hvad er indikationerne for tonsillakunotomi?

Kronisk tonsillitis er en af ​​de almindelige sygdomme, der findes i otolaryngologisk praksis, som påvirker palatin mandler. I øjeblikket foretrækker læger i behandlingen af ​​kronisk tonsillitis minimalt invasive, organbevarende metoder. En af disse metoder er mandellakunotomi..

Mange mennesker ved ikke, hvad det er - en lakunotomi. Et sådant tilsyneladende kompliceret ord er en procedure, hvor ødelæggelsen af ​​mandlernes patologiske væv udføres med specielt udstyr. Resten af ​​orgelet forbliver sundt og fortsætter med at arbejde og udfører dets beskyttende funktioner.

Laserlakunotomi - hvad er proceduren

Laserlakunotomi er en yderst effektiv, innovativ, kirurgisk procedure, der sigter mod at eliminere sygt væv og betændelse i depressionerne i mandlerne med en laser. Enkelt sagt er dette en letvægtsversion af excisionen af ​​mandlerne for at rense dem fra infektionsfoci.

Således eliminerer lakunotomi selektivt patologiske områder, fornyer mandelvæv, styrker lokal immunitet, lindrer kronisk tonsillitis, og vigtigst af alt gør det alt dette hurtigt smertefrit uden at slå en person ud af livets rytme. I dette tilfælde forstyrres ikke mandlenes ydeevne og struktur. Denne metode er mere delikat end at slippe af med mandlerne helt. Resultatet af behandlingen af ​​mandler ved lakunotomi er et fald i forekomsten af ​​tonsillitis, akutte luftvejsinfektioner, et fald i volumenet af mandlerne, forsvinden af ​​dårlig ånde.

Ud over lasermetoden er der også ultralyds- og radiobølgelakototomi..

Ultralyds lakunotomi er en moderne metode til behandling af palatin mandler. Ved hjælp af ultralyd renser lægen de betændte områder af mandlerne fra bakterier og purulente aflejringer. Proceduren er hurtig, ikke smertefuld, i stand til at helbrede selv avanceret tonsillitis og beskytte sundheden.

Radiobølgelakotomi er en slags frysning af syge væv. Denne metode består i det faktum, at bølgerne af radiofrekvensudstyr ødelægger syge celler i mandlerne, hvilket som følge heraf takket være denne metode reduceres forekomsten af ​​tonsillitis betydeligt..

Fordele og ulemper

Som enhver medicinsk procedure har lakunotomi sine positive og negative sider. For at vide, hvad du kan forvente i fremtidens patient efter behandling af mandler, skal du gøre dig bekendt med dem, inden du starter en lakunotomi..

De vigtigste fordele ved at bruge en lakunotomi er:

  • minimal invasivitet, lavt traume (uden et enkelt snit og blod)
  • udførelseshastighed
  • bevarelse af et vitalt organ
  • ingen grund til at gå på hospitalet;
  • lav sandsynlighed for komplikationer med et ret tidligt opsving.

Lacunotomy har et minimum af ulemper, disse inkluderer:

  • svær smerte i halsen efter proceduren
  • sandsynligheden for gentagen tilbagefald af sygdommen.

Indikationer

Eksperter anbefaler en lakunotomi til følgende indikationer:

  • tonsillitis i kronisk form med purulente elementer på mandlerne og konstant tilbagefald;
  • angina diagnosticeret med mere end 4 episoder om året;
  • gigt, betændelse i leddene, nyrekomplikationer
  • mangel på et positivt resultat fra antibiotikabehandling, fysioterapiprocedurer;
  • vedvarende åndedrætsforstyrrelse, besvær med at synke mad, nedsat tale
  • snorken under søvn med anfald af åndedrætsstop.

For hver patient bestemmes indikationerne og begrænsningerne for behandling af palatin mandler ved lakunotomi-metoden af ​​ENT-specialisten og om nødvendigt af læger i andre retninger i en strengt individuel rækkefølge..

Hvordan går operationen

Inden lakunotomi undersøger specialisten patienten, samler anamnese, undersøger billedet af sygdommen og giver en liste over yderligere undersøgelser og tests. Grundlæggende skal patienten bestå følgende tests:

  • generel og biokemisk blodprøve;
  • generel urinanalyse
  • vatpind fra overfladen af ​​mandlerne
  • EKG.

Derudover bør infektionsfoci inden operationen behandles omhyggeligt i organer placeret i nærheden af ​​palatin mandler (karies osv.).

Lacunotomy udføres i henhold til følgende skema:

  1. Patienten sidder i en manipulationsstol, hvor han får lokalbedøvelse i siddende stilling.
  2. Lægen fikser mandlerne ved hjælp af specialværktøjer.
  3. Efter anæstesiens begyndelse bringer kirurgen laserindretningen til overfladen af ​​mandlerne uden at røre ved dem og dissekerer det berørte væv. Under proceduren lugter patienten brændt kød.

Selve proceduren udføres poliklinisk, den varer fra 10 til 30 minutter, afhængigt af området for mandelskader og proceduren. Efter proceduren fortæller lægen patienten, hvilke regler der skal følges, og lader ham gå hjem.

Periode efter lakunotomi

Den første dag efter interventionen føler patienten en alvorlig ondt i halsen. I denne periode anbefales det at drikke smertestillende midler, der anbefales af en læge. Bedøvelse af høj kvalitet letter patientens postoperative periode og giver en mulighed for at gennemføre en effektiv genopretning af kroppen for hurtigt at vende tilbage til det normale liv. Derefter aftager smerten hver dag og forsvinder helt efter to uger. Efter den angivne tid er gået, dannes en hvid blomst på mandlerne, som ikke skal berøres. Det er fibrin, der spiller en væsentlig rolle i vævshelingsprocessen.

For at reducere sandsynligheden for komplikationer efter proceduren og for at lindre patientens tilstand skal du gurgle med antiseptiske midler 3-4 gange om dagen. Til disse formål er en kamille bouillon egnet, eller du kan bruge Miramistin kunstvanding.

Derudover skal patienten efter en lakunotomi følge anbefalingerne:

  • ikke besøge steder med øget smitsom baggrund
  • undgå mulig hypotermi
  • overhold en sparsom kost baseret på puréfødevarer. Fjern krydret, stegt, salt, surt, varmt, koldt mad.
  • begrænse fysisk aktivitet
  • ikke drikke alkoholholdige drikkevarer, ikke ryge;
  • udføre behandlingen af ​​det opererede område med medicin, som blev ordineret af en specialist.

Komplikationer og deres forebyggelse

Alle typer lakunotomi har vist sig at være på den positive side og anvendes med succes blandt erfarne læger til behandling af læsioner i palatin mandler..

Alle negative konsekvenser efter en lakunotomi kan manifestere sig af to grunde:

  • inkompetence hos den læge, der udfører proceduren. Uprofessionelt laserarbejde kan forårsage forbrændinger i sunde områder af mandlerne..
  • overtrædelse af medicinske anbefalinger i den postoperative periode. Hvis patienten efter operationen forsømmer medicinske recepter, kan dette føre til tilbagefald af sygdomme i palatin mandler..

Hvis alle anbefalinger fra den behandlende læge følges i restitutionsperioden efter en lakunotomi, kan patienten være sikker på, at der ikke opstår komplikationer.

Kronisk tonsillitis laser lakunotomi anmeldelser

Palatine mandler (kirtler) er samlinger af lymfoide væv placeret i oropharynx mellem palatine buer. Deres hovedopgave er at forhindre infektion i at komme ind i den menneskelige luftvej. De er en del af pharyngeal lymfoide ring, som er et immunforsvar i første linje. Dette er de eneste mandler, der er tilgængelige til undersøgelse uden brug af hjælpeinstrumenter..

Kirtlenes lymfoide væv danner folder kaldet lakuner (krypter). Mandlens væv har en porøs struktur. Når patogene mikroorganismer kommer ind i kirtelhullene, begynder en inflammatorisk reaktion, der sigter mod at ødelægge fremmede stoffer. Som et resultat af dette akkumuleres pus i hullerne - ekssudat, der består af døde mikroorganismer, leukocytter, eksfolieret dødt epitel i kirtlerne. Dette pus kan ses, når man undersøger mandlerne i form af propper i lakunerne. Samtidig øges mandlerne i størrelse, bliver rødme og løs. Denne patologiske tilstand af kirtler kaldes kronisk tonsillitis og kræver udnævnelse af tilstrækkelig behandling..

Det mest almindelige forårsagende middel til kronisk tonsillitis er beta-hæmolytisk streptokokker. Faren for streptokokker for mennesker ligger i dens aggressive kardiotropiske virkning: et kronisk fokus for beta-hæmolytisk streptokokker er fyldt med gigt og valvulær hjertesygdom.

I nogle tilfælde kan kronisk tonsillitis behandles med medicin, men hvis konservativ behandling er ineffektiv, er operation nødvendig. Indtil for nylig var de mest almindelige operationer i ØNH-praksis på palatin tonsiller tonsillektomi (fjernelse af mandler) og tonsillotomi (excision af mandler). For nylig er en moderne organbevarende metode til kirurgisk behandling af palatin mandler blevet populær - lakunotomi, som udføres ved hjælp af en laser.

Lacunotomy giver dig mulighed for at bevare mandlerne og rydder deres lakuner fra patologisk indhold. Operationen udføres poliklinisk under lokalbedøvelse. Oftest udføres denne manipulation ved hjælp af en laserstråle, som minimerer traume for det omgivende væv. Laserlakunotomi kaldes også ødelæggelse af mandlerne i molekylær resonans.

Essensen af ​​operationen er, at under indflydelse af en højfrekvent laser koaguleres de patologisk ændrede lakuner sammen med deres indhold. Efter "fordampning" på overfladen af ​​mandlerne dannes skorper (skorpe), som snart afvises og i stedet for forbliver arvæv. Over tid bliver arene epiteliseret, og lakunernes funktioner gendannes fuldt ud..

Efter operationen forbliver en tilstrækkelig mængde lymfoide væv i kirtlerne til, at disse små organer kan udføre deres funktioner. Sandsynligheden for gentagelse af kronisk tonsillitis er signifikant reduceret, da fokus på kronisk infektion er elimineret.

Omkostningerne ved en sådan operation svinger betydeligt afhængigt af operationens volumen og den klinik, der udfører den. For eksempel i Moskva koster en laserlakunotomi i statslige og kommunale medicinske institutioner 3-8 tusind rubler og i private klinikker - 11-28 tusind. En lignende tendens udvikler sig i andre byer i Rusland (Skt. Petersborg, Rostov, Smolensk).

Operationen af ​​laserlacunotomi har mange fordele i forhold til andre typer operationer på palatin mandler:

  • er organbevarende
  • skader ikke omgivende væv
  • er blodløs
  • har høj effektivitet
  • kræver lokalbedøvelse
  • tager ikke meget tid
  • det er muligt at udføre poliklinisk;
  • komplikationer forekommer sjældent;
  • hurtig bedring.

På grund af minimalt traume for vævene i mandlerne, der omgås lakunerne, bidrager laserlakunotomi ikke til hævelse af kirtlerne. Som et resultat forringes dræningen af ​​normale lakuner ikke, hvilket reducerer risikoen for infektiøse postoperative komplikationer. Derudover har laseren en stimulerende virkning på lymfoidvæv, hvilket øger dens evne til at regenerere, derfor er det mere foretrukket i sammenligning med klassisk kirurgisk tonsillotomi..

Som enhver anden intervention i kroppen har laserlacunotomi sine ulemper. Otorhinolaryngologer betragter dens største ulempe som utilstrækkelig radikalitet ved operationen. Denne mangel er uundgåelig, da lymfoidvævet i mandlerne vedvarer, hvilket i nogle tilfælde er årsagen til gentagelsen af ​​kronisk tonsillitis. Hvis sygdommen gentages efter en lakunotomi mere end to gange om året, er dette grundlaget for genudskæring af mandlerne eller fjernelse af dem (tonsillektomi). I de fleste tilfælde er anmeldelser af både patienter og læger om resultaterne af operationen positive..

Ud over utilstrækkelig radikalisme inkluderer ulemperne ved laserlakunotomi blødning fra skadet væv. Denne komplikation er sjælden og skyldes en overtrædelse af proceduren eller patientens dårlige opførsel i den tidlige restitutionsperiode..

Den vigtigste indikation for laserlakunotomi er tilbagevendende kronisk tonsillitis. Hvis en forværring af kronisk tonsillitis forekommer oftere end to gange om året, betragtes dens konservative behandling som ineffektiv, og en operation til udskæring af lakuner anbefales.

Indikationer for laser tonsillotomi er:

  • mandlernes hypertrofi (når de begynder at forstyrre synke og vejrtrækning);
  • cicatricial og klæbende processer på overfladen af ​​kirtlerne (de forhindrer udstrømning af indhold fra lakunerne);
  • udseendet af reumatiske smerter i leddene, hjertet (selv i fravær af organiske læsioner i disse organer);
  • akut gigt
  • peritonsillar abscess;
  • hyppig forværring af kronisk nyresygdom (pyelonephritis, glomerulonephritis);
  • manglende effektivitet fra konservativ behandling.

Ved ordination af en lakunotomi bør lægen ikke glemme, at operationen har sine egne kontraindikationer. Disse inkluderer:

  • akut tonsillitis eller forværring af kronisk tonsillitis;
  • høj feber hos patienten
  • kroniske sygdomme i indre organer i den akutte fase;
  • dekompenseret hjerte- og nyresygdomme;
  • svær diabetes mellitus;
  • patologi i blodkoagulationssystemet
  • ondartede svulster.

I dette tilfælde betragtes de første tre kontraindikationer som relative, og efter at patientens helbredstilstand er normaliseret, kan der udføres laserkirurgi på mandlerne. Lacunotomy anbefales ikke til gravide kvinder og børn under 10 år.

For at operationen skal lykkes, skal patienten være ordentligt forberedt på det og også at udelukke tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer. Ud over undersøgelse foretaget af en otorhinolaryngolog, gennemgår patienter laboratorietest (generelle og biokemiske blodprøver, immunogram, koagulogram, blodprøve for hepatitis B og C, HIV, syfilis, generel urinanalyse, bakterioskopisk undersøgelse af halsudstrygning) samt instrumentelle undersøgelser (fluorogram, elektrokardiogram ). Om nødvendigt udpeges konsultationer med læger med andre specialiteter (tandlæge, kardiolog, terapeut, endokrinolog, gynækolog).

Hvis patienten har kroniske sygdomme, skal de behandles. Operationen kan kun udføres i perioden med remission af kroniske patologier. Før lakunotomi er det også nødvendigt at behandle alle karies tænder, da karies hulrum er et fokus for kronisk infektion: efter operation på mandlerne kan de forårsage infektiøse komplikationer.

Operationen er minimalt invasiv, derfor udføres den i et specielt manipulationsrum og ikke i operationsstuen. Før indgrebet overrisles patientens mandler med en lokalbedøvelsesopløsning; hvis nødvendigt udføres infiltration lokalbedøvelse i selve mandlerne.

Når anæstesien har fungeret, bringer lægen lasermanipulatoren til overfladen af ​​mandlerne uden at røre ved dem. Strålen bruges til at dissekere adhæsioner, ar og udbrænde patologisk ændrede væv. Under operationen lugter patienten brændt kød.

Den samlede varighed af operationen varierer fra 10 til 20 minutter (afhængigt af størrelsen på tonsillæsionsområdet). Ingen hospitalsindlæggelse er påkrævet efter indgrebet. Patienten bør ikke spise mad i 4 timer efter proceduren.

For at mandlenes såroverflade hurtigt skal rydde af en skurv og epitelisering, skal patienten opføre sig korrekt i rehabiliteringsperioden.

Den første dag efter interventionen vil patienten være bekymret for ondt i halsen. Dette er en helt naturlig situation, da en bar såroverflade forbliver på stedet for laservirkningen, som udsættes for virkningen af ​​fordøjelsesenzymer. For at reducere smerte ordineres patienten ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, der har en stærk smertestillende virkning: Nimesulide, Ketoprofen, Ketanov.

På grund af indtrængen af ​​proteinkoagulationsprodukter (efter laserbehandling af væv) i blodbanen er en stigning i kropstemperatur mulig i de første dage efter proceduren. Du kan løse problemet med øget temperatur med de samme antiinflammatoriske lægemidler, der ordineres til smerte. Antipyretiske lægemidler (Paracetamol, Ibuprofen) bør tages, når patientens kropstemperatur stiger over 38 ° C. Du bør ikke kæmpe med lav feber, da dette er en beskyttende naturlig reaktion fra kroppen på blødt vævsskade.

Allerede fra den første dag begynder mandlenes såroverflade at blive dækket af en fiberbelægning, som gradvist tørrer op og danner en skorpe (skorpe). En helingsproces finder sted under skorpen. Det er umuligt at fjerne dette skorpe alene: det er fyldt med dannelsen af ​​dybe sår på mandlerne. Skurven kommer af sig selv efter 6-7 dage. For at fremskynde helingsprocessen af ​​såroverfladen i løbet af den første uge skal halsen behandles med antibakterielle og antiseptiske opløsninger: Skyl med Bioparox, skyl med Miramistin, Chlorhexidin, opløsninger af furacilin, Lugol, kamille, salvie. Du kan opløse pastiller med antiseptiske midler (Faringosept, Septefril, Strepsils).

Mad i de første postoperative dage skal være varme, men ikke varme, flydende eller halvflydende, ikke indeholde varme krydderier. Der skal være et minimum af salt i retterne.

En uge senere begynder skorper at skrælle af mandlerne. Ifølge patienternes anmeldelser tror mange, at de har en forværring af kronisk tonsillitis: mængden af ​​udledning øges, og mange propper vises på overfladen af ​​mandlerne. Denne forværring er imidlertid falsk. Faktisk afvises skurven, overfladen af ​​mandlerne eksponeres, og lakunerne under skurven ryddes for purulent indhold. Rensningsprocessen tager cirka en uge..

2-3 uger efter laserlakunotomi bliver mandlerne tætte, rene og krymper til normal størrelse. Sådanne ændringer indikerer, at operationen var vellykket..

I løbet af hele genopretningsperioden skal patienter regelmæssigt besøge den behandlende læge for at overvåge genopretningsprocessen.

Laserlakunotomi er en moderne metode til behandling af kronisk tonsillitis. Operationen er ikke radikal, derfor kan den ikke fuldstændigt forhindre forværring. For at rydde alle problemlakuner i svær tonsillitis anbefaler ENT-læger, at patienter gennemgår proceduren flere gange.

Otorhinolaryngologist bør beslutte, om det er hensigtsmæssigt at udføre en laserlacunotomi, baseret på resultaterne af en objektiv undersøgelse, data fra laboratorie- og instrumentale forskningsmetoder og effektiviteten af ​​tidligere konservativ terapi..

Hvem gjorde, fortæl mig, er der en effekt? Er der komplikationer, er det smertefuldt at udføre denne procedure? Jeg har hr. tonsillitis i flere år, trængsel i mandlerne generer, først vaskede jeg hver sjette måned, nu mindst en gang hver 3. måned. Lægen anbefalede, tænker jeg.

Få ekspertudtalelse om dit emne

Psykolog, konsulent. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog, konsulent. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog, Vægtkorrektion. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykoterapeut. Specialist fra webstedet b17.ru

Psykolog. Specialist fra webstedet b17.ru

åh piger. i går gav de mig en lakunotomi. Jeg ved ikke, hvordan effekten er, det er for tidligt at bedømme, men rehabiliteringen er forfærdelig. Kan ikke tale, frygtelig smerte. Det gør ondt selv at dreje hovedet, smerten udstråler til tænderne og ørerne. Temperatur. Husk, hvis du havde en purulent ondt i halsen. Så smerten er 3 gange stærkere.

og også efter proceduren dannes en plak på mandlerne, som vokser og som et resultat simpelthen starter og blokerer svælget, det er hårdt, det kan ikke ekspektoreres, det kan ikke sluges. Vent bare 4-5 dage. Det er bare HELVEDE. Men de sagde, at så vil alt være i orden.

Tilgiv mig, hvilket vrøvl du skriver. Jeg gjorde det for en uge siden. Jeg ved det ikke, måske afhænger det af, hvem der gør det, og hvor. Gå til de professionelle. De gjorde mig i Sechenov, det gjorde slet ikke ondt, i det mindste alt var acceptabelt, i højst 10-15 minutter. Selvfølgelig efter det også smertestillende medicin og antibiotika. Efter 3 dage lod de mig gå hjem, så jeg er ked af, at jeg sang sange derhjemme med barnet. I halsen var det som om en svær ondt i halsen, men det er stadig tåleligt. Og filmen er nøjagtig den samme som efter fjernelse ved operation, og så er alt mere smertefuldt og mere kompliceret. Så fortsæt og find ikke noget. Alt dette er vrøvl. P.S. forresten forsvandt denne film et eller andet sted på fire dage.

Gjorde for en uge siden. Det er rædsel.
Efter operationen smager brændt menneskekød i munden, som først forsvinder på den tredje dag. Den første dag må du slet ikke sluge noget. På den anden dag dannes en film (fibrin), som på en eller anden måde beskytter såret, men senere begynder fibrinet at stinke forfærdeligt (. Så forsvinder denne plak gradvist (ca. 5-6 dage), såret er åbent, og skadesmerter genoptages med fornyet kraft Og i dag er der dannet et nyt stik i amygdalaen beskadiget af lakunotomi! Og hvorfor var disse plager. Kort sagt, tror jeg, hvis du allerede har besluttet dig for en operation, lad det være radikal - mandelektomi (fuldstændig fjernelse).

Gjorde denne procedure for to uger siden. Jeg antager, at denne, fordi min læge kaldte det af en eller anden grund "skleroserende" og udpegede essensen som limning af mandlerne i mandlerne.
I de første fem dage gør ondt så ondt i halsen, at du skal forberede dig mentalt hver gang, før du sluger spyt. Som en bonus - et super ildelugtende fibrinlag, der går ud i løbet af 7-10 dage. Og nu ser alt ud til at være helet, du kan nyde livet. men nej, igen trafikpropper, igen femogtyve, som de siger.

Jeg lavede også en lakunotomi med en laser for 2,5 år siden. Fremgangsmåden er mildt sagt ubehagelig. Lokalbedøvelse, jeg var nødt til at tage en masse injektioner, fordi ”Tager ikke.“ Efter operationen var det smertefuldt, jeg drak antibiotika, smertestillende - tåleligt. Men trafikpropene forblev som de var. Som halsen ondt, så gør det ondt. Jeg er ikke tilfreds med resultatet. Jeg forstod så, at lakuner er forseglet med en laser, men nej -

Jeg gjorde det for 5 år siden med Surgitron, så var der ingen oplysninger om dette på internettet, det er godt, ellers ville jeg ikke have vovet at læse alt her. Jeg argumenterer ikke, det er svært at bære, men resultatet er det værd, jeg kan ikke huske mere om tonsillitis.

Lavede en laserlacunotomi for 3 dage siden. Det er slet ikke skræmmende eller smertefuldt. Jeg ved ikke, hvilken slags horrorhistorier de skriver her. Under proceduren kunne man slet ikke mærke noget - de satte novokain i amygdalaen, og undervejs dryssede de lidokain - ikke på grund af smerte, men for at undertrykke gagrefleksen, hvis hun begyndte at "kvæle" fra instrumentets berøring. Efter proceduren, følelsen af ​​en svag ondt i halsen, ja, det gør lidt ondt (dette på trods af at jeg havde en mandel var meget dårlig, og den blev "pløjet" som den skulle). Men der var ikke engang en tanke om smertestillende, og lægen sagde, at der ikke skulle være nogen smerte. Strepsils, skylning og hexoral er nok. Smagen af ​​brændt kød gik om en dag. Det vigtigste er at gå til en god læge og en god klinik, og så går alt i orden. Jeg har meget mere negative følelser fra Tonsilor (3 år gagging på denne grimme ting og til ingen nytte) end fra lakunotomi

Lavede en laserlacunotomi for 3 dage siden. Det er slet ikke skræmmende eller smertefuldt. Jeg ved ikke, hvilken slags horrorhistorier de skriver her. Under proceduren kunne man slet ikke mærke noget - de satte novokain i amygdalaen, og undervejs dryssede de lidokain - ikke på grund af smerte, men for at undertrykke gagrefleksen, hvis hun begyndte at "kvæle" fra instrumentets berøring. Efter proceduren, følelsen af ​​en svag ondt i halsen, ja, det smerter lidt (dette på trods af at jeg havde en mandel var meget dårlig, og den blev "pløjet" ordentligt). Men der var ikke engang en tanke om smertestillende, og lægen sagde, at der ikke skulle være nogen smerte. Strepsils, skylning og hexoral er nok. Smagen af ​​brændt kød gik om en dag. Det vigtigste er at gå til en god læge og en god klinik, og så går alt i orden. Jeg har meget mere negative følelser fra Tonsilor (3 år gagging på denne grimme ting og til ingen nytte) end fra lakunotomi

ØNH-klinik "Euromed", Novokuznetsk, læge Nikolay Nikolayevich Trishchenkov, koster 8800.

God tid på dagen! Jeg lavede en lazer lakunotomi den 25. april 2017 i Euromed hos lægen Timoshenko (en vidunderlig og kompetent læge). Proceduren er tålelig, det tog 30-40 minutter. Nå, min hals var meget svælget om dagen, og så var der smerter som med ondt i halsen. I dag er den sjette dag efter operationen, så jeg kan ikke sige noget om effektiviteten af ​​denne procedure endnu.

God aften. Jeg foretog laserdampning af mandlerne i går, det er for tidligt at tale om resultaterne, men i 2009 gjorde jeg det samme - min hals gik ikke i 5 år, og så begyndte det: angina en gang om året, så to, det sidste år klatrede jeg ikke ud af sygefravær, trafikpropper, antibiotika, to ugers lykke og på en ny, ondt i halsen, gurglende, rødmen. Hvis det ikke hjælper, klipper jeg det.. Dyrt, men min styrke er væk. Henvisningen gives ikke til gratis fjernelse, da testene er normale. Lor sagde, at det skete, testene var normale, og halsen rådnede. Generelt, hvis du allerede er helt slidt, er det bedre at slette det en gang for alle. Syge kirtler udfører ikke længere deres funktion, men forgifter kun kroppen. Alt helbred!

God aften. Jeg foretog laserdampning af mandlerne i går, det er for tidligt at tale om resultaterne, men i 2009 gjorde jeg det samme - min hals gik ikke i 5 år, og så begyndte det: angina en gang om året, så to, det sidste år klatrede jeg ikke ud af sygefravær, trafikpropper, antibiotika, to ugers lykke og på en ny, ondt i halsen, gurglende, rødmen. Hvis det ikke hjælper, klipper jeg det.. Dyrt, men min styrke er væk. Henvisningen gives ikke til gratis fjernelse, da testene er normale. Lor sagde, at det skete, testene var normale, og halsen rådnede. Generelt, hvis du allerede er helt slidt, er det bedre at slette det en gang for alle. Syge kirtler udfører ikke længere deres funktion, men forgifter kun kroppen. Alt helbred!

Moderator, jeg gør opmærksom på, at teksten indeholder:

Siden lukkes automatisk
efter 5 sekunder

Brugeren af ​​Woman.ru-webstedet forstår og accepterer, at han er fuldt ansvarlig for alt materiale, delvist eller fuldstændigt offentliggjort af ham ved hjælp af Woman.ru-tjenesten.
Brugeren af ​​Woman.ru-webstedet garanterer, at udstationering af det materiale, han har indsendt, ikke krænker tredjeparters rettigheder (inklusive, men ikke begrænset til ophavsret), ikke skader deres ære og værdighed.
Brugeren af ​​Woman.ru-siden ved at sende materiale er derved interesseret i deres offentliggørelse på webstedet og udtrykker sit samtykke til deres yderligere brug af redaktionerne på Woman.ru-webstedet..

Brug og genoptryk af trykte materialer fra woman.ru-webstedet er kun mulig med et aktivt link til ressourcen.
Brug af fotografisk materiale er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra webstedsadministrationen.

Placering af intellektuelle ejendomsgenstande (fotos, videoer, litterære værker, varemærker osv.)
på hjemmesiden woman.ru er kun tilladt for personer, der har alle de nødvendige rettigheder til en sådan placering.

Ophavsret (c) 2016-2019 Hirst Shkulev Publishing LLC

Netværkspublikation "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Medieregistreringscertifikat EL-nr. FS77-65950, udstedt af Federal Service for Supervision of Communications,
informationsteknologi og massekommunikation (Roskomnadzor) 10. juni 2016. seksten+

Grundlægger: Limited Liability Company "Hirst Shkulev Publishing"

Kronisk tonsillitis er et presserende problem, da dens udbredelse blandt befolkningen i Rusland er meget høj. Tidligere var næsten den eneste metode til behandling af denne lidelse fjernelse af mandlerne. Denne behandling har sine ulemper, fordi mandlerne udfører en vigtig barrierefunktion..

I dag anvendes en kirurgisk teknik, der er baseret på den delvise "fordampning" af patologiske områder for at bekæmpe purulente propper i palatin mandler. Funktionerne ved denne behandlingsmetode vil blive diskuteret detaljeret i denne artikel..

Hvad er laserlacunotomi, hvordan det adskiller sig fra tonsillotomi eller tonsilloektomi - fordele ved proceduren

Menneskelige mandler består af huller - lakuner, hvor patogener akkumuleres under langvarige inflammatoriske sygdomme i halsen. Især taler vi om stafylokokker.

Hvis immuniteten er stærk nok, undertrykkes den patogene mikroflora med dens hjælp.

Imidlertid reduceres kroppens forsvar i vintersæsonen på baggrund af forkølelse, hvilket gør dem ude af stand til helt at klare disse skadedyr. Stykker mad bidrager til den patologiske proces, der falder i lakunerne såvel som lymfocytter produceret af kroppen som reaktion på angreb af stafylokokker.

Som et resultat af alt dette dannes purulente propper i åbningerne af mandlerne, som over tid bliver mere, og de trænger dybere ind i lakunerne. Når kroppen fuldt ud genopretter fra visse inflammatoriske lidelser, indtager stafylokokker deres position i mandlernes åbninger - og uden passende terapeutiske foranstaltninger er det allerede umuligt at ødelægge dem.

Således dannes kronisk tonsillitis, som selv hos mennesker med stærk immunitet manifesterer sig som hvide propper, der med jævne mellemrum kommer ud af lakunerne og har en ubehagelig lugt..

Mangel på tilstrækkelig behandling kan forårsage alvorlige forværringer.

Når man udfører en laserlakunotomi, virker kirurgen kun på problemlacuner og efterlader sunde væv upåvirket. Denne teknik er relevant i dag, fordi med sin hjælp kan du gemme mandlerne, som udfører en vigtig beskyttelsesfunktion.

Efter denne manipulation renses mandlerne fuldstændigt for purulente stik - og udfører deres arbejde fuldt ud.

Med tonsillotomi udføres delvis resektion af mandlerne med tonsilloektomi - deres komplette fjernelse.

  • Fraværet af blødning under manipulationen, hvilket minimerer risikoen for komplikationer i fremtiden. Laserstrålen kauteriserer hullerne og derved gør operationen blodløs. I ekstremt sjældne tilfælde er let blå mærker mulige de første dage efter operationen..
  • Spotbehandling af arbejdsområdet gør det muligt maksimalt at bevare sundt væv og eliminere patologisk.
  • Intet behov for indlæggelse. Lacunotomy udføres poliklinisk, hvorefter patienten får lov til at gå hjem.
  • Denne procedure kan udføres for børn fra 3 år..
  1. Symptomer på halsbetændelse forekommer oftere end to gange om året.
  2. Tilstedeværelsen af ​​adhæsioner og / eller ar på mandlerne. Disse formationer kan tjene som et fokus for infektion.
  3. Purulente propper er permanente, og terapeutiske foranstaltninger kan ikke klare deres eliminering.
  4. Diagnose af komplikationer hos patienter i form af funktionsfejl i nyrer, hjerte og led. Selvom øjeblikket er kontroversielt blandt læger. Nogle eksperter mener, at med udviklingen af ​​disse forværringer er det bedre at fjerne mandlerne fuldstændigt end at behandle dem.
  5. Den store størrelse af mandlerne, som påvirker åndedrætsfunktionen negativt.

Denne procedure bruges muligvis ikke altid..

  • Inflammatoriske fænomener, der forekommer i en akut form såvel som forværring af kroniske infektioner. Operationen i et sådant tilfælde udsættes til bedring..
  • Onkologiske sygdomme. Dette gælder især i tilfælde af tilstedeværelsen af ​​patologiske svulster i halsen..
  • Diabetes.
  • Alvorlige forstyrrelser i hjertets funktion.
  • Perioden med at føde et barn.
  • Psykiske lidelser.
  • Patologi i åndedrætssystemet.

Et par dage før den pågældende manipulation sendes patienten til en biokemisk og generel blodprøve. I nogle tilfælde tages en vatpind fra svælget, som derefter sendes til laboratoriet til undersøgelse under et mikroskop såvel som til kultur.

Det er obligatorisk at desinficere mundhulen før laserlacunotomi.

Hvis patienten kan påvirkes og opfatter den kommende manipulation for tæt på sit hjerte - dagen før lakunotomi, skal han drikke beroligende midler.

På trods af at moxibustion af mandlerne er en blodløs procedure, hvis en person har problemer med blodpropper, ordineres medicin til at øge koagulationen. De skal være beruset inden for to uger før operationen..

  1. Anæstesi. Lidokaininjektioner i mandlerne bruges ofte. For det første laves et par injektioner i en kirtel. Efter at have afsluttet sin kauterisering - i det andet.
  2. Den faktiske moxibustion. Patienten er i siddende stilling gennem hele proceduren. Samtidig kommer manipulatoren ikke i kontakt med arbejdsområdet: den holdes i en afstand på 2-3 mm fra problemhuller. Lægen opretholder altid en pause på 10 sekunder, hvorefter han igen handler med en laserstråle på patologiske områder. Hele proceduren tager fra 15 til 30 minutter, afhængigt af graden af ​​skade på mandlerne.
  • Hvis degenerative processer registreres i de dybe lag af mandlerne, anvendes en holmium laser.
  • I overfladebehandling praktiserer fiberoptisk laserindretning.
  • Vælg en infrarød laser til forsegling af mandlerne.
  • Kuldioxid laser hjælper med at krympe mandler.

Efter manipulationen, som nævnt ovenfor, frigives patienten hjem. Efter at bedøvelsesmidlet ophører med at arbejde, begynder svære skære smerter i kirtlerne at genere.

Udtalt smertesyndrom er til stede i de første 24 timer. I denne periode skal du drikke smertestillende midler, som inkluderer ketoprofen eller nimesulid.

Yderligere begynder smerten at aftage hver dag, og efter 2 uger forsvinder den helt.

Efter den angivne periode dannes en hvid film på arbejdsområdet. Det er strengt forbudt at røre ved det, og endnu mere så at skrabe det af, det fjerner sig selv om en uge.

For at minimere risikoen for at udvikle forværringer skal du gurgle med antiseptiske midler flere gange om dagen. Til sådanne formål kan du bruge en afkogning af apotekskamille / calendula eller bruge Lugols opløsning.

  1. Undgå at besøge offentlige steder på tidspunktet for bedring. På sådanne steder er der stor sandsynlighed for at blive forkølet, hvilket kan føre til et tilbagefald af tonsillitis..
  2. Beskyt mod hypotermi.
  3. Spis mad, der hverken er hård eller hård, hverken varm eller kold. Maden skal ikke være salt, krydret eller sur - dette vil irritere slimhinden i halsen, hvilket fremkalder forekomsten af ​​inflammatoriske processer.
  4. Næg vægtløftning og anstrengende fysisk aktivitet. Efter fuldstændig bedring kan du spille enhver sport..
  5. Undgå at tage alkoholholdige drikkevarer og ryge.
  6. Behandl operationsområdet med spray, der indeholder propolis og eukalyptus.

Alle komplikationer, der kan opstå efter kauterisering af mandlerne med en laser, kan opstå af to grunde:

  • Inkompetence hos kirurgen, der udfører manipulationen. Manglende arbejde med laserudstyr kan resultere i mandelforbrændinger. Derfor er det meget vigtigt at vælge pålidelige læger, der har et godt omdømme og tilstrækkelig erfaring med laserteknologi..
  • Manglende overholdelse af anbefalinger i den postoperative periode. Fører til gentagelse af tonsillitis i fremtiden.

Ifølge de undersøgelser, der er udført, anbefaler eksperter ikke at udføre en lakunotomi, hvis tonsillitis fremkaldte alvorlige forstyrrelser i hjertets eller andre indre organers / systemers funktion..

I dette tilfælde er det bedre at fjerne mandlerne..

  1. Omdømme for en medicinsk institution.
  2. Kirurgens kvalifikationer.
  3. Karakteristika for laserudstyr.
  4. Forsømmelse af den patologiske proces. Jo mere purulente lakuner i mandlerne, jo længere tid tager det at behandle dem..

I Moskva-klinikker koster omkostningerne ved laserkauterisering af mandler i gennemsnit 25 tusind rubler.

I nogle tilfælde kan en anden procedure ordineres..

Der er flere sikre og effektive metoder til fjernelse af mandler ved kronisk tonsillitis. Den mest populære er laserlacunotomi eller fjernelse af mandler med en laser. Metoden har meget færre kontraindikationer sammenlignet med excision af mandlerne med en skalpel, heling er hurtigere og risikoen for bivirkninger er minimal.

Proceduren forårsager ikke smerte eller ubehag

Der er to typer laserlacunotomi - fuldstændig fjernelse af mandlerne eller radikal lakunotomi og delvis fjernelse af væv, kaldet laserablation.

I det første tilfælde, ved hjælp af en rettet laserstrålestråle, er organets lymfoidvæv fuldstændigt udbrændt. Denne metode ordineres i tilfælde af alvorlig vævsskade og irreversible ændringer i kirtlerne, for eksempel med kalksten på baggrund af kronisk inflammation.

Laserablation er en delvis fjernelse af hypertroferet mandelvæv. Virkningen er kun rettet mod det øverste lag af lymfoide væv; under proceduren er sunde områder af mandlerne ikke skadet. Denne metode giver dig mulighed for at bevare mandlerne, da fjernelsen af ​​det øverste lag af organet stimulerer processen med aktiv regenerering af mandlerne.

Laserlakunotomi udføres ved hjælp af fire typer laserstråling:

  • holmium laser - påvirker infektionsfokus i organet, skader ikke det omgivende væv;
  • fiberoptisk stråling - en lysstråle transmitteres gennem en tynd glasfiber, giver dig mulighed for at påvirke et stort område af det berørte væv;
  • infrarød stråling - samtidig eliminerer det patologiske fokus og holder vævet, som det virker på, og forhindrer derved blødning;
  • kulstoflaser - fordamper det berørte væv, der virker indefra, på grund af hvilket det bruges til alvorlig mandelhypertrofi.

For at fjerne mandler med en laser anvendes forskellige strålingstransmittere - alt afhænger af det anvendte udstyr.

Generelt er fjernelse af mandler indiceret til patienter, der lider af kronisk tonsillitis. Hvis ondt i halsen forekommer mere end 4 gange om året, anbefales det at fjerne mandlerne. Blandt indikationerne for proceduren:

  • ineffektivitet af lægemiddelterapi;
  • manglende evne til at tage piller (for eksempel med antibiotisk intolerance);
  • ingen vedvarende eftergivelse i de sidste to år
  • krænkelse af vejrtrækning eller synke på grund af hypertrofi af mandlerne
  • reumatiske ledsmerter.

Laserlakunotomi er et sikrere alternativ til kirurgisk udskæring af mandlerne, men det er langt fra sikkert. For at fjerne mandler med en laser er der gode grunde til, beslutningen om at udføre manipulationen er taget af den behandlende læge.

I perioden med at bære et barn anbefales proceduren ikke

Laserlakunotomi er kontraindiceret i følgende tilfælde:

  • endokrine lidelser;
  • type 1 og 2 diabetes mellitus;
  • blodpropper lidelse;
  • epilepsi og alvorlige psykiske lidelser
  • onkologiske sygdomme;
  • akut tonsillitis;
  • akutte inflammatoriske processer i kroppen
  • graviditet og amning.

I diabetes mellitus er sådanne manipulationer kontraindiceret på grund af nedsat vævsregenerering. Der er en høj risiko for, at lymfoidvævet ikke heler, suppuration og nekrotisering af sundt væv begynder.

I mangel af kontraindikationer kan proceduren udføres for både en voksen og et barn over 10 år. I en tidligere alder er laserfjerning af mandler kontraindiceret.

Det er bydende nødvendigt at kontrollere blodpropper inden proceduren. På trods af den overordnede sikkerhed medfører laseroperationer stadig risikoen for blødning i det berørte område. De eneste undtagelser er procedurer, der bruger en laser, som straks koagulerer væv. Denne metode tillader imidlertid ikke stråling at trænge dybt ind i vævene. Således bør patienten først konsultere lægen om, hvorvidt manipulationen er passende, samt tage en blodprøve..

Laserlakunotomi er en relativt ny metode, der har vundet lægenes og patienternes tillid. Dens fordel i forhold til den klassiske kirurgiske fjernelse af mandler:

  • der er ikke åbent sår efter operationen;
  • risikoen for blødning er minimal;
  • der er ikke behov for profylaktiske antibiotika efter proceduren;
  • sessionens varighed - ikke mere end en halv time (normalt ca. 15 minutter);
  • hurtig rehabilitering
  • ambulant adfærd.

Under behandlingen af ​​mandler med en laser forekommer vævsdissektion ikke. Fraværet af et postoperativt sår betyder, at risikoen for infektion er minimal, hvilket betyder, at der efter proceduren ikke er behov for at tage stærke antibiotika for at forhindre infektion.

Metoden til kauterisering af mandler med en laser er lavtraumatisk, patienten har ikke brug for langvarig rehabilitering og observation på hospitalet. Umiddelbart efter mandlenes laserlakunotomi sendes patienten hjem, der er ingen grund til at blive på hospitalet.

Smerter efter proceduren er minimale og kan sammenlignes med ondt i halsen med angina. Desuden forsvinder ubehaget af sig selv efter et par dage og generer ikke patienten meget.

Laserlakunotomi er ikke en billig procedure

Den største ulempe er, at ikke alle klinikker har det nødvendige udstyr, især i små byer. Dette forklarer de høje omkostninger ved fjernelse af laserkirtler..

Ablation involverer ufuldstændig laserfjerning af mandler hos voksne og børn. Som et resultat, over tid, tonsillitis kan gøre sig mærke igen. Samtidig fører radikal lakunotomi til fuldstændig fjernelse af mandlerne. Mandlerne er et vigtigt organ i immunsystemet. Tabet af en sådan beskyttende barriere sætter en person i fare for at udvikle andre sygdomme i halsen og nasopharynx - faryngitis, laryngitis, bihulebetændelse.

For at fjerne mandler med en laser skal du:

  • gennemgå en undersøgelse og modtage en otolaryngolog udtalelse om behovet for proceduren
  • vælge en klinik og en specialist, der skal udføre operationen;
  • forbered dig på manipulation.

Først skal du konsultere din læge. I nogle tilfælde anbefales det at vælge en mere skånsom behandlingsmetode - tonsille kryodestruktion. Når lægens konklusion er modtaget, skal du finde en kompetent specialist, der udfører operationen. Det er ret vanskeligt at gøre dette i regionerne; i Moskva tilbydes laserlakunotomi i store centre for laseroperationer.

Forberedelsen består i bestået test og en generel sundhedstjek. I tilfælde af forværring af tonsillitis skal patienten udsætte operationen og behandle sygdommen med konservative metoder..

På den bestemte dag kommer patienten til klinikken. Lægen giver en injektion af bedøvelsesmiddel eller irrigerer mandlerne med bedøvelsesmiddel for at reducere følsomheden. Efter et par minutter bliver en del af halsen og nasopharynx følelsesløs, patienten ophører med at føle smerte i dette område. For at fjerne mandler med en laser sidder patienten i en stol eller lægges på en sofa, bedes om at åbne munden bredt, og en speciel manipulator indsættes. Enheden er installeret over mandlerne, men rører ikke ved organet. Derefter passerer laserstråling gennem senderen og påvirker kirtelvævet..

Hele proceduren tager fra 15 minutter til en halv time. Derefter giver lægen anbefalinger til rehabilitering og lader patienten gå hjem.

Da mandlerne bedøves før laserbehandling, føler patienten ikke ubehag under manipulationen. Men efter 1-2 timer holder bedøvelsesmidlet op med at virke, og ondt i halsen vises. Det generer en person i højst to dage, og så vil det passere.

Din læge kan anbefale ethvert ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom Nimesil eller Ketoprofen, for at mindske smerter..

I de første 3-4 timer efter en sådan behandling af tonsillitis eller fjernelse af mandler med en laser bør der ikke tages mad. I et par dage mere skal væske, grødlignende mad foretrækkes ved en behagelig temperatur. Der vises forskellige yoghurt og kartoffelmos, du kan ikke spise hård mad, ellers kan du skade mandlerne.

I løbet af de første 2-3 dage kan kropstemperaturen stige. Dette er en normal reaktion på koagulation, når proteinopdelingsprodukter kommer ind i blodbanen. For at sænke temperaturen kan du tage enkle antipyretiske lægemidler, men læger anbefaler ikke at bruge for meget medicin og give kroppen mulighed for at komme sig selv. Dette gælder kun, hvis temperaturen ikke overstiger 38 grader..

På den anden dag efter indgrebet dannes en skur på stedet for det fjernede væv. Du kan ikke prøve at fjerne det selv, det skal falde af sig selv. Dette sker normalt inden for en uge. Processen med vævsregenerering finder sted under skurven. For at fremskynde det kan lægen anbefale enkle pastiller med et antiseptisk middel i sammensætningen.

Når skurvet er faldet af, skal du undersøges af en øre-hals-halslæge. I denne periode forværres pludselig symptomerne på tonsillitis og forårsager angst hos patienter. Faktisk er dette normalt, og plak og propper i kirtlerne er forbundet med processen med vævsregenerering. De går væk alene, når de kommer sig.

Endelig bedring finder sted i gennemsnit 20 dage efter laserlacunotomi.

Det er bydende nødvendigt at besøge en læge med jævne mellemrum for at forhindre komplikationer.

Efter laserterapi af mandlerne forsvinder symptomerne på tonsillitis, og remission opstår. Varigheden af ​​remission afhænger af typen af ​​lasermanipulation. Da laserlakunotomi ikke er en radikal operation for at fjerne mandlerne, kan sygdommen over tid dukke op igen. Selvom sygdommen vender tilbage i fremtiden, er det usandsynligt, at den bliver kronisk..

Hvis proceduren til fjernelse af mandler med en laser viste sig at være ineffektiv, og efter kort tid (6-12 måneder) dukkede symptomerne på kronisk tonsillitis op igen, fjernes patientens mandler fuldstændigt ved kirurgi.

Patienter er tilbageholdende med at gå under kirurgens kniv for at fjerne mandler, hvorfor laseroperationer er meget populære. Feedback fra folk, der har gennemgået en sådan procedure, hjælper dig med at forstå, hvor effektiv den er..

”Min datter blev tortureret af tonsillitis, lægen foreslog at fjerne mandlerne. Hun var 11 år på det tidspunkt, så de besluttede at vælge en laserprocedure, fordi den ikke er så smertefuld. Alt gik godt, smerten i halsen stoppede med at genere mig, mandlerne faldt i størrelse. Sandt nok, efter 3 år, i en alder af 14 år, begyndte angina igen. Vi fik at vide, at mandlerne er vokset igen - det sker. Nu tænker vi på en fuldstændig fjernelse, selvom det er skræmmende. "

”Først foretog jeg kauterisering med kvælstof - det hjalp ikke. Kryodestruktion fjernede symptomerne på tonsillitis i seks måneder, men så vendte de tilbage igen. Jeg accepterede laseroperationer og fortryder det ikke. I tre år nu uden forværringer, selvom mandlerne ikke blev fjernet helt. Det hjalp mig, så jeg anbefaler det. "

”Jeg led af tonsillitis siden barndommen, og alt fordi mandlerne ikke blev fjernet i tide. Jeg besluttede endelig en operation og valgte en laser. Det er dyrt, men uden risici, hvorfor jeg valgte denne metode. Det tog tre uger at komme sig, hele denne tid var der et let ubehag i halsen. Der er gået et år siden operationen, og jeg havde aldrig ondt i halsen, selvom der tidligere skete forværringer hver anden måned. Jeg er meget glad, jeg råder alle. "

Moderne laserbehandling for halsbetændelse - er den effektiv? Jeg lavede en lakunotomi for 3 uger siden, jeg fortæller dig om mine observationer, indtryk og resultater.

Jeg har allerede haft kronisk tonsillitis i 3 år. Denne sygdom giver mig ikke noget ubehag, og det er på en eller anden måde usædvanligt at kalde det en sygdom. Først skal jeg fortælle dig lidt om hende..

Kronisk tonsillitis opstår normalt efter langvarig forkølelse, influenza og lav immunitet. Det manifesteres især om vinteren parallelt med ondt i halsen. I den kolde årstid, når immunsystemet er svækket efter forkølelse, og ondt i halsen endnu ikke er kommet sig helt, akkumuleres mikroorganismer og formere sig i hullerne i mandlerne - lakuner - hovedsageligt stafylokokker, som undertrykkes af immunsystemet i en sund tilstand. Plus, madpartikler kommer ind i mandlerne, hvilket skaber en ekstra yngleplads for mikrober. Som reaktion på multiplikationen af ​​stafylokokker begynder kroppen at producere lymfocytter, der neutraliserer patogen mikroflora. Som et resultat dannes en blanding af pus, fødevarepartikler og mikrober i manglerne i mandlerne, og der dannes purulente propper. Da immunsystemet er svækket, kan kroppen ikke helt slippe af med mikrober, der er flere overbelastninger, mikrober trænger dybere ind i mandlerne i mandlerne. Når en person kommer sig, og immuniteten bliver god igen, har stafylokokker endelig slået sig ned i mandlerne og uden behandling kan kroppen ikke længere ødelægge dem. Mandlenes mangler tilstoppes regelmæssigt med propper, tonsillitis bliver kronisk og forbliver selv med god immunitet og en sund tilstand for en person.

Fra tid til anden kommer hvide propper ud af mandlerne - en konsekvens af tonsillitis. Om sommeren er de næsten fraværende, i den kolde årstid er der flere af dem, sygdommen forværres.

Hos mennesker med svag immunitet og ofte lider af forkølelse kan tonsillitis ikke kun manifestere sig i form af trafikpropper, men også i konstant forhøjet kropstemperatur, utilpashed og forstørrede lymfeknuder. Generelt har jeg god immunitet, jeg får forkølelse en gang om året om vinteren, nogle gange bliver jeg slet ikke syg, tonsillitis generer mig ikke meget. Det er bare, at der forekommer ubehagelige trafikpropper lejlighedsvis. Jeg bemærkede dem først for omkring 3 år siden, jeg tillagde ikke dette nogen betydning. For et år siden blev jeg interesseret i dette emne og gik til otolaryngologen, jeg fik ordineret Tonsilgon-tabletter, skyllede med sodavand og vaskede mandlernes lakuner. Jeg gik på vasken et par gange, men bemærkede ikke nogen resultater. Vask af lakuner, skylning, piller er en konservativ metode til behandling af tonsillitis, mange læger siger, at tonsillitis kun kan helbredes fuldstændigt med en laser.

Dette var den indledende del. YDERLIGERE DER, DER IKKE HAR TONZILLIT, RÅDER JEG IKKE AT LÆSE. Der vil være ubehagelige detaljer.

Vask af mandlernes mangler er en ubehagelig procedure, hvor lakunerne vaskes med en ozoniseret opløsning fra en sprøjte med et tyndt langt rør i slutningen. På et af stedene fandt jeg en instruktion, ifølge hvilken jeg lavede en enhed til rengøring af mandler fra en aluminiumtråd med en løkke i slutningen. Så efter vask kom jeg hjem, kiggede ned i halsen og rensede lakunerne ikke mindre end normalt.

Generelt scorede jeg på halsbetændelse, men for nylig, ved undersøgelse på ØNH-klinikken, anbefalede jeg stærkt at lave en lakunotomi. Sagde, at det ville løse tonsillitis-problemet en gang for alle.

Jeg tilmeldte mig skat. center for laserlacunotomi. Omkostningerne ved operationen er 4000 rubler. Yderligere 1000 rubler blev brugt på køb af tabletter og aerosol til behandling af halsen efter operationen i helingsperioden.

Selve operationen tager cirka 30 minutter. og består i det faktum, at lægen ved hjælp af en laser brænder det berørte væv ud i mandlernes mangler (det berørte væv bliver løs og fungerer som grobund for mikrober). Lægen sagde, at laseren har en immunstimulerende virkning. Operationen er blodløs, men jeg har observeret blå mærker på mandlerne i flere dage, selvom der ikke var noget blod under operationen.

Først lavede de mig et par ukolchikov i en amygdala. Det er tåleligt, bare en let prikken. Mandlen blev følelsesløs, og lægen fortsatte operationen. Med en enhed med en kort grøn stråle i slutningen, formet som en tandlægeøvelse, begyndte lægen at kauterisere mandlerne. Det var lidt smertefuldt, lægen gjorde moxibustion i fragmenter, bragte laseren op, holdt den i 15 sekunder i amygdalaen, trak den derefter ud, jeg vil hvile, efter 10 sekunder igen laseren ind i amygdalaen. Ubehagelig, men tålelig fornemmelse. Røg kom fra munden og lugte af brændt kød. Efter den første mandel gav lægen injektioner af anæstesi i den anden og begyndte også at kauterisere den med en laser. Den anden mandel blev gjort for mig længere end den første, tilsyneladende var den mere påvirket.

Efter operationen fik jeg ordineret antibiotika, Bioparox aerosol, kamille gurgler og smertestillende midler - Ketorol og Nimesil. Nimesil hjalp mig meget - du drikker pulver fra en pose, og du kan leve en dag.

Efter operationen blev halsen og en del af tungen følelsesløs, jeg kunne ikke rigtig tale, jeg udsendte en dæmpet gurgle, hvor ord næppe kunne skelnes. Disse var bare blomster. På vej hjem begyndte anæstesien at trække sig tilbage. Helvede begyndte. Smerten er forfærdelig, uudholdelig, som om stykker mandler bliver skåret ud med en kniv i mit liv. Det gør ondt hver 100 gange mere end ved kauterisering under operationen. Det er et forfærdeligt mareridt, min hals har aldrig gjort så ondt. Den anden halvdel af vejen hjem græd jeg, det var frygtelig smerte. Derhjemme drak jeg 2 poser Nimesil, 1 tablet Ketorol, sprøjtede det med en aerosol og gik i seng, da jeg vågnede en time senere, smerten aftog en smule, talegaven vendte tilbage.

Hvis du har mulighed for at give smertelindringsskud, skal du gøre dem straks efter operationen, så det ikke gør så ondt. Og fyld op med gode smertestillende midler. Du kan drikke efter operationen, du kan ikke spise i et par timer. Det gør ondt at sluge.

Den anden dag gjorde ondt i halsen meget, men sammenlignet med den første dag var det lettere. Den første dag er helvede, den anden, tredje, fjerde dag er smerten som med svær ondt i halsen, det gør ondt at sluge. Halsen stoppede endelig med at gøre ondt kun 2 uger efter operationen, om to uger havde jeg allerede tid til at vænne mig til den konstante ondt i halsen. Mandlerne blev dækket med en tæt hvid film, nu er der en lille hvid belægning tilbage på en af ​​mandlerne. Amygdalaen, der blev brændt hårdere, gjorde længere ondt. Glem ikke at drikke de ordinerede antibiotika, ellers vil alt i mandlerne gnistre.

Nu er mandlerne holdt op med at gøre ondt, men de er stadig ikke helet. Nu skriver jeg om effektivitet.

Jeg ved ikke, hvordan tonsillitis skal gå efter operationen, ENT forklarede mig ikke rigtig dette. Faktum er, at jeg omkring tre dage siden kiggede ned i halsen og ryddede en masse trafikpropper med min ledning. Måske er det de gamle propper, der var der, før operationen kom ud, eller det er væv, der døde som et resultat af heling. Før fik jeg ikke så mange trafikpropper. Måske kommer gamle rester ud af de svedede lakuner. Det vil jeg gerne, og lægerne lover, at trafikpropperne forsvinder. Jeg vil tro det. Ikke underligt, at jeg blev plaget. Jeg læste på foraene, at nogle gjorde en lakunotomi 5 gange, og der var ingen resultater. Men min sag er ikke så vanskelig, om sommeren glemmer jeg tonsillitis. Jeg tror, ​​før eller senere, ville jeg stadig have foretaget en lakunotomi. Jeg går ind og tilføjer opdateringer, som jeg observerer.

Jeg besluttede at skrive en anmeldelse til dem, der er interesserede i metoder til behandling af tonsillitis. På Internettet læste jeg kun om resultaterne af operationen, men selve processen er ikke skrevet hvor som helst, så jeg håber, jeg har afklaret situationen lidt. På Vidguk.Ukre så jeg flere anmeldelser om fjernelse af mandler og tonsillotomi, men fjernelse af mandler, tonsillotomi og lakunotomi er tre forskellige operationer, så jeg besluttede at oprette en separat gren.

Jeg håber, at min anmeldelse var nyttigt for dig. Hvis du har spørgsmål, så spørg.

Der er gået 5 uger siden laserlacunotomi.

Først havde jeg en blandet mening om denne operation. På den ene side har mange læger anbefalet lakunotomi til mig som den mest moderne og effektive metode til behandling af tonsillitis. På den anden side syntes det mig i de første 2-3 uger, at dette var en ineffektiv operation. Der var alligevel trafikpropper. Det forekommer mig, at dette skyldtes det faktum, at mandlerne ikke var helet fuldstændigt, og laseren kun kauteriserer hullerne, og hvis der er stik i hullernes dybde, vil de ikke gå nogen steder fra laseren, de vil stadig komme ud som med tonsillitis.

Jeg blev bedrøvet over, at propperne i mandlernes lakuner stadig var tilbage efter denne smertefulde operation og ikke lidt. Og tættere på tungen syntes der at være flere mandellakoner (jeg havde tilsyneladende ikke lagt mærke til dem før), hvorfra der også kom prop ud (dem, der var tættere på ganen, brændte mig). Det var 3 uger efter lakunotomi..

Jeg fyldte op med chlorhexidin og rensede og skyllede mandellakunerne næsten hver dag. Jeg tilpassede mig for at bringe næsen af ​​klorhexidinflasken tæt på lakunen, pressede flasken, følte hvordan klorhexidin skyller lakunerne ud og ikke bare hældte ned i halsen. Fornemmelserne er ikke behagelige, men om et par dage blev jeg vant til det. Jeg gjorde dette i 10 dage.

Efterhånden begyndte jeg at bemærke, at der næsten ikke var nogen stik i hullerne, efter 10 dages skylning med klorhexidin, bemærkede jeg ikke, at mandlerne blev rene, jeg stoppede igen med at bemærke de anden mandler, som jeg ikke var blevet kauteriseret.

De sidste 2-3 uger forsøgte jeg at skylle manglerne i mandlerne et par gange, men jeg kom ud af vanen med denne procedure, og det blev meget ubehageligt for mig, begyndte at vride. Og i løbet af disse 2-3 uger har jeg aldrig bemærket stik i mandlerne, selvom de plejede at dukke op 5 dage efter vask.

Nu vasker jeg ikke mandlerne, og der er slet ingen stik i 2-3 uger allerede. Mandlerne selv synes at være endda faldet. Før, næsten altid, især om vinteren, havde jeg hvæsen om morgenen. Tilsyneladende var mandlerne og området omkring halsen ved siden af ​​dem hævede om natten, jeg gjorde ikke ondt til noget, men om morgenen talte jeg stadig hævet, der var en følelse af en klump i halsen. Efter lakunotomi helbredede halsen i 2 uger, og på en eller anden måde uventet for mig selv bemærkede jeg, at jeg ikke længere hvesede om morgenen.

Generelt er jeg glad for, at jeg lavede en lakunotomi. Efter at halsen er helet fuldstændigt, og alle akkumulerede propper kom ud, finder jeg ikke nye propper, mandlerne er faldet lidt, jeg stoppede hvæsen om morgenen, der er ingen følelse af en klump i halsen. Nogle gange skyller jeg halsen med klorhexidin til forebyggelse.

Moderne laserbehandling for halsbetændelse - er den effektiv? Jeg lavede en lakunotomi for 3 uger siden, jeg fortæller dig om mine observationer, indtryk og resultater. : 4 kommentarer

afmeld så ofte som muligt om dine følelser og resultater, du er meget interesseret i dette emne, du er smart, at du har besluttet dig for en operation

Jeg lider også af kronisk tonsillitis, men jeg tør ikke gennemgå en sådan procedure. Jeg var meget interesseret i den ledning, du sagde om, og hvordan det hele fungerer.

Jeg læste om ledningen på dette forum. Jeg lavede en af ​​aluminiumstråd (jeg sendte et foto), ca. en gang om ugen rengør jeg mandlerne i mandlerne med den. Hvis du går til spejlet, skinner en lommelygte ned i halsen, kan du se lodrette spalter på hver side ved siden af ​​mandlerne, svarende til lommer. Trafikprop akkumuleres normalt bag disse lommer. Jeg tager ledningen, ånder hårdere ind og i godt lys, så alt kan ses, jeg løber let gennem disse "lommer". Kun du behøver ikke at skubbe ledningen for meget, det er nok bare at flytte det område, der dækker amygdalas lakune, og med let tryk gå løkken langs mellemrummet i amygdalan. Hvis der er mange overbelastninger, bliver de synlige i mandlen, de begynder at komme ud efter en sådan rengøring, du skal bare skylle halsen. Først var det ubehageligt at gøre dette, men en gang efter den tredje tilpassede jeg mig. Efter rengøring skal du skylle det bare med chlorhexidin og skylle sløjfen. Jeg spurgte ikke lægerne om sådan trådrengøring, og det var ikke en læge, der skrev om denne metode på forummet, denne metode til rensning af mandlerne vil ikke slippe af med tonsillitis, den skal stadig behandles, men med sådan rengøring venter jeg nu ikke, indtil mandlerne er helt tilstoppede og stikkene selv vil begynde at forlade.

Føjet til bogmærker. Det er meget interessant at vide, hvad der vil ske næste gang. Vil resultatet!

Laserlakunotomi - behandling af kronisk tonsillitis ved behandling af mandler med en kirurgisk laser.

Kronisk tonsillitis - betændelse i palatin og svælg mandler, har en langvarig karakter, opstår som et resultat af den overførte ondt i halsen og / eller hyppige forkølelser, der forårsager betændelse i svælget og svælget. Risikoen for sygdommen øges, hvis smitsomme sygdomme bæres "på deres fødder", behandling udføres først før fuldstændig bedring. Hvis patienten ofte behandler infektionssygdomme i halsen (tonsillitis, pharyngitis) 3-4 gange om året, kan vi tale om kronisk tonsillitis. En sådan patient har brug for konstant overvågning af en otorhinolaryngolog..

Symptomer: akut smerte og svie i halsen, smerter ved indtagelse, ondt i halsen, dårlig ånde. Måske en stigning i temperaturen, en stigning i lymfeknuder. Med kronisk tonsillitis vises purulente propper..

Kronisk tonsillitis tager normalt en af ​​to former:
- mandlerne betændes konstant, men patienten føler sig tilfredsstillende, betændelsen diagnosticeres ved undersøgelse.
- tonsillitis forsvinder, men selv med en let hypotermi eller nedsat immunitet vender sygdommen tilbage.

Behandlingsmetoder.

- Den konservative metode består i mekanisk vask af lakuner (mandler). Lægen bruger en sprøjte og et tyndt rør til at vaske mandlerne med en medicinsk opløsning. Dette medfører midlertidig lindring, men effekten er kortvarig: et tilbagefald af sygdommen er uundgåelig..
- Tonsillotomy - kirurgisk fjernelse af en del af mandlerne i modsætning til tonsillektomi - en operation, hvor mandlerne fjernes fuldstændigt. Proceduren udføres normalt i barndommen og er meget traumatisk og smertefuld for patienten..
- Laserlacunotomi er en moderne metode til behandling af kronisk tonsillitis. Essensen af ​​metoden er, at de berørte væv "fordampes" af højfrekvent laserstråling. I dette tilfælde er de omgivende væv ikke skadet..

- kun en del af mandlerne udskæres, organet bevarer sin beskyttende funktion (mandlerne beskytter luftvejene mod penetration af patogene bakterier og vira).
- proceduren er blodløs, smertefri og behagelig for patienten.
- ingen grund til at gå på hospitalet - behandlingen udføres på ambulant basis, kort efter proceduren kan du gå hjem.
- operationen udføres under lokalbedøvelse og tager kun 30 minutter
- postoperativ bedring er meget hurtigere og lettere end ved operation.

Laserlakunotomi forbedrer mandlernes funktion og gendanner deres naturlige funktioner, da kun de berørte områder fjernes. Med forbehold for lægens anbefalinger og rettidig behandling og forebyggelse af forkølelse er tilbagefald af tonsillitis praktisk taget udelukket. En moderne, smertefri og effektiv metode har ingen aldersbegrænsninger: det er muligt at behandle både unge og ældre patienter.

Innovativ ikke-kirurgisk behandling af kronisk tonsillitis med en kirurgisk laser.

1 års behandlingsgaranti.

Anæstesi i svælgetB01.003.004.004
Anæstesi i svælget infiltrationB01.003.004.005
Laserkauterisering af de berørte områder af mandlerneA16.08.063
2 ØNH-læge konsultationer efter procedurenB01.028.002

Innovativ ikke-kirurgisk behandling af kronisk tonsillitis med en kirurgisk laser.

1 års behandlingsgaranti.

  • almindelig bruger
  • Ȥerg Ẇarrior
  • Jeg ser på dig.
  • almindelig bruger
  • almindelig bruger
  • almindelig bruger
CITAT (nathanata @ 04 juni 2009, 22:31)
Jeg gennemførte denne procedure for halvandet år siden. Faktisk er 10 minutter ubehagelige (endnu mere psykologisk), og der er meget færre problemer med halsen. Jeg fortryder ikke, at jeg besluttede mig. Før selve proceduren blev en slags lidokain pustet ind i halsen for at reducere følsomhed og smertelindring. Det var lidt ubehageligt om aftenen.
Kort sagt, rådgiver jeg. Det hjalp mig. Jeg hørte, at jo ældre en person er, jo mindre chance vil det hjælpe. Det hjalp ikke min mor. Tilsyneladende afhænger det også af lægens professionalisme..
Du er nødt til at indstille dig på denne procedure psykologisk og - på farten.
  • almindelig bruger
CITAT (Feodosia @ 21. juni 2009, 15:57)
Barnet (13 år) blev udført for et år siden på klinikken Philosophy of Beauty. Mandlerne var store, så det tog længere tid at fryse end normalt. Den første dag havde jeg en temperatur på 38, stærke smerter, drak smertestillende, spiste mos mad i 3 dage, havde svær hævelse i 3 dage, åndede kun med åben mund, sov dårligt om natten. Denne procedure gøres bedst på ferie, fordi ud over fysiske lidelser (ganske signifikant) er der stadig en forfærdelig lugt fra munden, mens skurven forlader.

føjet til [fusionstid] 1245582090 [/ fusionstid]
Efter denne procedure blev problemer med halsen en størrelsesorden mindre, om et år havde jeg kun forkølet en gang og før - næsten hver måned. På trods af den ubehagelige genopretningsperiode, tænker jeg, hvad der skal gøres, hvis mandlerne har problemer med at leve behageligt.
  • Psykisk arbejdstager
  • Jeg ser på dig.
  • Psykisk arbejdstager
  • almindelig bruger
  • Psykisk arbejdstager
  • Ȥerg Ẇarrior
  • erfarent forummedlem
  • Psykisk arbejdstager
Artikler Om Pharyngitis